Poul Bech

PB 1

Poul Bech om akupunktur

“Hvor den etablerede lægevidenskab handler om at veje, måle og registrere, så drejer akupunktur sig om at betragte kroppen som en helhed, der skal være i energimæssig balance. Når folk kommer med forskellige smerter, så er det min fornemste opgave at finde ud af, hvilke ubalancer, der er årsag til smerterne. Akupunkturen går derefter ind og genopretter balancen. Man kan betragte det som en slags kropslig selvhelbredelse, som akupunkturen programmerer kroppen til at udføre”, fortæller Poul Bech.


Poul Bech baserer sin behandling på klassisk kinesisk akupunktur med nåle overalt på kroppen og øreakupunktur, udviklet af franskmanden Paul Nogier


Punkter kan påvises

“Smerter i kroppen stammer ofte et helt andet sted fra, end hvor det gør ondt. Det er mere end 5.000 år siden, at kineserne fandt ud af, at en vissen arm livede op, når man trykkede med en sten eller bensplint et bestemt sted på underbenet.”

“Efterhånden opdagede kineserne 365 overordnede akupunkturpunkter og flere hundrede underpunkter. I dag kan man påvise punkterne med et Ohmmeter. Paul Nogier har senere vist, at ørene indeholder næsten alle punkterne.”

 

“Akupunktur kan ikke afhjælpe mekaniske skavanker, såsom brækkede ben.”


Læger i behandling

Akupunktur vinder mere og mere frem. Det er Poul Bechs erfaring, at mange læger også er begyndt at få øjnene op for, at den alternative behandlingsform kan have effekt på stort set alle sygdomme. En del læger og tandlæger er i behandling på klinikken.

“Akupunktur er et supplement til den kinesiske medicin, som også består af homøopati, planter og urter, men selvfølgelig kan vi ikke undvære vores egne dygtige læger. Akupunktur skal forstås som et supplement til dette – og dog kan en veluddannet akupunktør behandle de fleste sygdomme bedre end vestlige læger og samtidig uden bivirkninger”

 

Hvordan virker akupunktur?

“Akupunktur har først og fremmest en stor smertestillende effekt. Man kan faktisk foretage operationer med akupunktur som eneste bedøvelsesmiddel.”

“Der sker en kraftig forøgelse af kroppens immunstoffer. F.eks. kan antallet af hvide blodlegemer firedobles efter en akupunkturbehandling.”

“Hormonsystemet og blodets indre tryk bliver bragt i balance. Ledvæske aktiveres, så leddene bliver mere smidige.”

 

Uden bivirkninger

“Det er naturligt, at der opstår visse reaktioner i kroppen efter en akupunkturbehandling. Det er tegn på, at behandlingen har startet en udrensningsproces.”

“Generelt er akupunktur helt smerte/bivirkningsfrit dog med den modifikation, at der kan forekomme en let opblusning efter første behandling, som dog forsvinder helt sammen med smerten/sygdommen efter relativ kort tid. I de fleste tilfælde føles en forbedring af tilstanden, men det er ikke unormalt, at der opstår træthed, prikkende fornemmelse i kroppen, svimmelhed, stærkt lugtende urin og afføring.”

“For at afbøde reaktionerne rådes patienterne til at drikke rigeligt med (kogt) vand, så de stoffer, der frigøres i organismen, kan blive skyllet ud. Det er vigtigt, at indtage vitaminer og Omega 3-6-9 olie af en høj kvalitet hver dag.

 

Hvor mange behandlinger?

“Hvis man kommer med et hold i ryggen (hekseskud) samme dag, det opstår, kan dette som regel afhjælpes med én behandling. Nogle svære kroniske lidelser skal måske behandles 15-20 gange. Det er dog meget svært at forudsige, hvor mange behandlinger, den enkelte behøver. Gennemsnittet ligger på 6 behandlinger.”